۲۲ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۰۸

مروارید منتشر کرد؛

گزیده اشعار شمس لنگرودی به انتخاب خودش/ تمامی روزها یک روزند

گزیده اشعار شمس لنگرودی به انتخاب خودش/ تمامی روزها یک روزند

گزیده اشعار شمس لنگرودی به انتخاب خود او از سوی نشر مروارید روانه بازار کتاب شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشر مروارید گزیده‌ای از اشعار محمد شمس لنگرودی را در قالب مجموعه گزیده‌ اشعار این موسسه نشر منتشر کرد.

این گزیده شعر که توسط خود شاعر صورت پذیرفته شامل انتخاب وی از اشعار دفاتر شعر رفتار تشنگی، در مهتابی دنیا، خاکستر و بانو، جشن ناپیدا، چتر سوراخ، نت‌های برای بلبل چوبی، پنجاه و سه ترانه عاشقانه، باغبان جهنم، ملاح خیابان‌ها، لب‌خوانی قرل‌آلای من، رسم کردن دست‌های تو، می‌میرم به جرم آنکه هنوز زنده بودم، شب، نقاب عمومی است، آوازهای فرشته بی‌بال، تعادل روز بر انگشتم، و عجیب که شمس‌ام می‌خوانند و در کمین من باش روباه انتخاب شده است.

شمس لنگرودی همچنین در ابتدای این گزیده اشعار مقدمه‌ای درباره زندگی فکر و شعر خود منتشر کرده است که در بخشی از آن آمده است:

من به سبب شاعری پدرم، بسیار زود شروع به نوشتن شعر کردم. در نوجوانی از پیری می‌گفتم و عاشق نبوده شعر عاشقانه می‌نوشتم. طول کشید تا بفهمم که هنر خلاقیتی است در برابر نقص خلقت. طول کشید تا بفهمم تو نمی‌توانی خلاق باشی مگر آن وقت که نقص خلقت بر تو آشکار  شده باشد. واین ممکن نیست مگر به سالیان و به سالیان از پس مرارت و دیدن. در جوانی می‌پنداشتم: «چرخ بر هم می‌زنم از غیر مرادم گردد «و به مروز با جنایات قانونی و غیر قانونی  اما به هر حال انسانی، دانستم که قضیه خیلی جدی‌تر از این ماجراست و جنایات گویا از لذت‌های روانی آدمی است. و اگر هیچ جنگی هم در کار نباشد حوصله انسان سر می‌رود و موجودی را در راه خدایان قریانی می‌کند. و اکنون هیچ نمی‌دانم. هیچ و فقط می‌دانم که بیل گیت گفت است: هوش مصنوعی ممکن است بشر را نابود کند و نمی‌دانم چرا جدی نمی‌گیرید!

نمونه‌ای از اشعار این کتاب به شرح زیر هستند:

تمامی روزها یک روزند
تکه تکه
میان شبی بی‌پایان

....

هوای قریه بارانی است
کسی از دور می‌آید
کسی از منظر گلبوته‌های نور می‌آید
صدایش بوی جنگل‌های باران خورده
و وقتی گیسوانش را
رها در باد می‌سازد
دل من سخت می‌گیرد
دلم از غصه می‌میرد
هوای قریه بارانی است
جمیله خان
درها را کمی وا کن
که عطر وحشی گل‌ها
بپیچد در اتاق من

این گزیده اشعار را نشر مروارید با قیمت ۱۶ هزار تومان منتشر کرده است.

کد مطلب 3818916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha